Loading...
 Start Page

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΤΡΑΣ            

Μέλος της International Federation for Choral Music (I.F.C.M.) και της European Choral Association- Europa Cantant

Ιστορικό

Καλλιτεχνικός Διευθυντής : Μο Σταύρος Σολωμός

Αναπληρώτρια Καλλιτεχνική Διευθύντρια : Εφη Καββαδία-Ζέρβα

Η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΤΡΑΣ ιδρύθηκε το 1983 από το σημερινό της Καλλιτεχνικό διευθυντή, Μο ΣΤΑΥΡΟ ΣΟΛΩΜΟ και μία ομάδα φιλόμουσων Πατρινών, με στόχο τη δημιουργία ενός χορωδιακού ομίλου με σύγχρονες προδιαγραφές.

Στα 31 χρόνια της δραστηριότητας της, η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ με τα τμήματα της, έδωσε πάνω από 1000 συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό μετέχοντας παράλληλα, στα πλέον έγκριτα διεθνή Φεστιβάλ χορωδιακής μουσικής της χώρας μας αλλά και της ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ,  ΑΓΓΛΙΑΣ, π. ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ,  ΙΤΑΛΙΑΣ, ΙΣΠΑΝΙΑΣ, ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ, ΠΟΛΩΝΙΑΣ,  ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΒΕΛΓΙΟΥ, ΟΥΑΛΙΑΣ, ΑΥΣΤΡΙΑΣ, ΤΣΕΧΙΑΣ,  ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ, ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ,   ΣΟΥΗΔΙΑΣ,  ΚΥΠΡΟΥ,  ΣΕΡΒΙΑΣ,  ΓΑΛΛΙΑΣ,  ΒΟΣΝΙΑΣ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗΣ, ΤΟΥΡΚΙΑΣ  και  ΙΑΠΩΝΙΑΣ.

Έχει βραβευτεί σε 78 διεθνείς και εθνικούς διαγωνισμούς με κορύφωση την ανάδειξη της, ως καλύτερη Ελληνική χορωδία, κατακτήσασα το GRAND PRIX των Ελληνικών χορωδιών στο διεθνή διαγωνισμό της Αθήνας το 1994. Επίσης έχει βραβευτεί με 3 χρυσά μετάλλια στην Αθήνα, Ρόδο και Φλωρεντία Ιταλίας [Παιδική χορωδία, 2003-2004, 2012], χρυσό μετάλλιο στη Ναύπακτο [Μικτή Χορωδία 2003], 2 χρυσά μετάλλια στην Αθήνα και Πρέβεζα  [Βυζαντινός χορός 1997, 2000], 6 χρυσά μετάλλια στην Αθήνα [Παιδικό χορωδιακό εργαστήρι- ‘’Εμμέλεια’’ 2001-2004 έως 2007], 6 ασημένια μετάλλια στη Βιέννη Αυστρίας, Νιιρεγκιχάζα Ουγγαρίας, Φλωρεντία Ιταλίας, Πρέβεζα και Αθήνα [Γυναικεία Χορωδία Δωματίου & Μικτή Χορωδία 2004, Παιδική Χορωδία 2006, 2007, 2008, 2012], Ειδικό Βραβείο καλύτερης ερμηνείας έργου σύγχρονου συνθέτη, στη Φλωρεντία της Ιταλίας [2012] καθώς και 2 χάλκινα μετάλλια στο διεθνή διαγωνισμό χορωδιών δωματίου της Τακαρατσούκα Ιαπωνίας το 1993 [Χορωδία Δωματίου] και δύο χάλκινα μετάλλια στη 1η Ολυμπιάδα χορωδιών στο Λιντς της Αυστρίας [Μικτή χορωδία, 2000].

Η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΤΡΑΣ, που τον Ιούλιο του 2000 απέδωσε το ‘’ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΝ ΟΡΑΤΟΡΙΟΝ’’ του Mακαριστού Μητροπολίτου πρώην Πατρών κυρού Νικοδήμου Βαληνδρά, στο ΗΡΩΔΕΙΟ, σε εναρμόνιση και ενορχήστρωση του Μο Σταύρου Σολωμού, ενώ συμμετείχε και σε 5 συναυλίες με το συνθέτη Διονύση Σαββόπουλο, δύο εκ των οποίων στο ΗΡΩΔΕΙΟ επίσης, απαρτίζεται από τα πιο κάτω τμήματα.

  1. ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ [Διεύθυνση: ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΙΤΣΟΥ, βοηθός Διεύθυνσης ΕΛΕΝΗ ΜΟΥΖΑΚΗ, πιάνο ΜΑΡΙΝΑ ΜΥΛΩΝΑ, 8 βραβεύσεις, 50 Μέλη].
  2. ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ [Διεύθυνση:  ΑΡΕΤΟΥΣΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, πιάνο ΜΑΡΙΝΑ ΜΥΛΩΝΑ, 17 βραβεύσεις, 50 μέλη].
  3. ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ [Διεύθυνση: ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΙΤΣΟΥ, πιάνο: ΑΛΜΠΕΝΑ ΠΕΝΚΟΒΑ  30 μέλη, 1 βράβευση].
  4. ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ [Διεύθυνση: ΣΤΑΥΡΟΣ  ΣΟΛΩΜΟΣ, πιάνο ΛΟΥΣΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, 15 βραβεύσεις, 80 μέλη].
  5. ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ [Δ/νση: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΤΟΡΟΣ, 7 βραβεύσεις, 30 μέλη].
  6. ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ "ΕΜΜΕΛΕΙΑ" (Διεύθυνση: ΑΛΜΠΕΝΑ ΠΕΝΚΟΒΑ, Πιάνο: ΑΡΕΤΟΥΣΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, 2 ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ, 40 ΜΕΛΗ).
  7. ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ [Διεύθυνση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΡΔΟΠΟΥΛΟΣ, 45 μέλη]
  8. ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ [Διεύθυνση: ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗ , 50 μέλη]
  9. ΩΔΕΙΟ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ  [ Διευθυντής: Γιώργος Μπουρδόπουλος, Διοικητική Διευθύντρια: Έφη Καββαδία- Ζέρβα].
  10. Ορχηστρικό Σχήμα "Vibrato" (Διεύθυνση: Γιώργος Αθανασακόπουλος)

 

Η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΤΡΑΣ αποτελεί κύριο και ιδιαίτερα σημαντικό πολιτιστικό φορέα της πόλης της  Πάτρας, τιμηθείσα κατ’ επανάληψη, όχι μόνον από ιδιώτες φορείς της πόλης, αλλά και από την ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ, την ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΤΡΩΝ, τη ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΧΑΙΑΣ, το ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ, το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ, την ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, το ΡΟΤΑΡΙΑΝΟ ΟΜΙΛΟ ΠΑΤΡΩΝ, το ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ Κ.Υ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ, την Π.Α.Λ.Ο., το ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΑΤΡΩΝ, το Σύλλογο Εθελοντών ‘’ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ’’, την ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ  κ.λ.π.

Είναι μέλος της INTERNATIONAL FEDERATION FOR CHORAL MUSIC, της EUROPEAN CHORAL ASSOCIATION- EUROPA CANTAT, της FOERDERVEREIN INTERKULTUR e.v., της ACTION AID, καθώς και ιδρυτικό μέλος της ΣΤΕΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ.

Η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΤΡΑΣ διοικείται από 7μελές διοικητικό συμβούλιο με Πρόεδρο το Διευθυντή του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών, καθηγητή της Βυζαντινής Μουσικής και Πρωτοψάλτη, ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΤΟΡΟ

Κορίνθου 280, Πάτρα, 26221  //  Τηλ.: 2610 279679, 2610 222248  //  Email: choir@polyphonikipatras.gr

SOCIAL MEDIA:       

Sitemap / Login

© Copyright 2013 - 2021 Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας