Loading...
 Start Page

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΤΡΑΣ            

Μέλος της International Federation for Choral Music (I.F.C.M.) και της European Choral Association- Europa Cantant

Νεανική Χορωδία

Η Νεανική Χορωδία της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2010, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Οργανισμού, με στόχο να καλύψει τις αναζητήσεις χορωδών νεαρής ηλικίας και μετά την Παιδική Χορωδία. Απαρτίζεται από κορίτσια 18-26 ετών, που στο σύνολο τους προέρχονται από τα παιδικά τμήματα της ''ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ'', με ιδιαίτερη εμπειρία και φωνητικές ικανότητες.

Πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση στο Διεθνές Συνέδριο Ιατρικής Χημείας, που πραγματοποιήθηκε στις 13 Απριλίου, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, κατά τη διάρκεια συναυλίας και σε συνεργασία με τον καταξιωμένο Έλληνα συνθέτη Μίμη Πλέσσα και την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων, παρουσία του διάσημου ερευνητή και βραβευμένου με Νόμπελ Χημείας, καθηγητή James Watson.

Έλαβε μέρος στη μεγάλη θρησκευτική συναυλίας του Οργανισμού για το ΣΟΨΥ Πάτρας, στον Περιφερειακό διαγωνισμό Νεολαίας που οργάνωσε η Συνοδική Επιτροπή Νεότητας της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Πάτρας [Ειδικό Βραβείο μουσικών συνόλων, μεγάλης καλλιτεχνικής εμπειρίας] αλλά και στην επετειακή συναυλία των 25 χρόνων του Παιδαγωγικού τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το Σεπτέμβριο του 2011 συμμετείχε στο διεθνές Ευρωμεσογειακό Φεστιβάλ Νεανικών Χορωδιών, που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, ενώ το καλοκαίρι του 2012 εγκαινίασε συνεργασία με το συνθέτη Διονύση Σαββόπουλο και την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων, με τους οποίους και πραγματοποίησε πέντε συναυλίες, με κορύφωση την πραγματοποίηση των δύο τελευταίων στο Ηρώδειο [1 & 6 Οκτωβρίου].

Έλαβε μέρος στο Χριστουγεννιάτικο Κοντσέρτο του Οργανισμού 2012, συνεργασθείσα με την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων [Διεύθυνση: Παύλος Σεργίου], 2013 με την Ορχήστρα Mobile [Διεύθυνση: Θεόδωρος Ορφανίδης] και τη διάσημη σοπράνο, Σόνια Θεοδωρίδου και το 2014 με την Ορχήστρα Academica Αθηνών και τη σολίστ Βασιλική Καραγιάννη. Συμμετείχε επίσης, στο Διεθνές Φεστιβάλ Μιούζικαλ, που οργάνωσε στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η τοπική χορωδία ‘’Κοραής’’ καθώς επίσης, στα ‘’Ανθεστήρια 2014’’ στο Κερί της Ζακύνθου, στο Πανελλήνιο Συνέδριο Χορωδιών στην Τρίπολη, στη Χορωδιακή Συνάντηση Χορωδιών στην Πάτρα, για την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής.

Το 2015 συμμετείχε σε δύο συναυλίες στην Κέρκυρα, προσκαλεσμένη της Θερινής Ακαδημίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, του Ιονίου Πανεπιστημίου και της Χορωδίας Κερκύρας και τον Οκτώβριο, βραβεύτηκε με χρυσό δίπλωμα στον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών στην Καλαμάτα. Το Μάρτιο του 2016, έλαβε μέρος σε συναυλία χορωδιών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Πασχαλινή συναυλία του Οργανισμού ‘’Ωδές και Ικεσία’’, σε μουσική εκδήλωση για τις γυναίκες Μαέστρους του Σοροπτιμιστικού Συλλόγου Πατρών, ενώ το 2017, σε συναυλία με το συνθέτη και πιανίστα Στέφανο Κορκολή, σε συναυλία για τη ‘’Μητέρα’’, σε επετειακή εκδήλωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε συναυλία για το ΚΕΘΕΑ Οξυγόνο Πάτρας, αλλά και στα Φεστιβάλ Χορωδιών Κηφισιάς και Παλαιού Φαλήρου.

          Έλαβε μέρος σε διάφορες συναυλίες στην Θεσσαλονίκη, στην Τρίπολη και την Πάτρα, εντός του 2018, ενώ εντός του 2019 βραβεύτηκε με δύο αργυρά μετάλλια στο 37ο Διεθνές Φεστιβάλ Πρέβεζας και στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ναυπλίου.                

      Τη χορωδία διήυθυνε από ιδρύσεως της και μέχρι το 2016, η Ελένη Παπαδοπούλου- Αραβαντινού, ενώ σήμερα τη σκυτάλη έχει πάρει η Δήμητρα Πίτσου - Διαμαντοπούλου.

Πιάνο παίζει η Μαρίνα Μυλωνά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΙΤΣΟΥ

ΠΙΑΝΟ

ΜΑΡΙΝΑ ΜΥΛΩΝΑ

 

 

Κορίνθου 280, Πάτρα, 26221  //  Τηλ.: 2610 279679, 2610 222248  //  Email: choir@polyphonikipatras.gr

SOCIAL MEDIA:       

Sitemap / Login

© Copyright 2013 - 2021 Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας