
Items list

Πραγματοποιείται τη Δευτέρα το βράδυ,
14 Οκτωβρίου, στις 7, στο Δημοτικό Θέατρο ‘’Απόλλων’’, από το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ και ΕΡΕΥΝΑΣ, η επίσημη Τελετή Έναρξης, της 12ης επιστημονικής Διημερίδας, του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ και ΕΡΕΥΝΑΣ [15-16.10.19], με επιφανείς καλεσμένους και ομιλητές, κατά τη διάρκεια του οποίου, θα γίνει κεντρική διάλεξη από την Prof. Gelina Harlaftis, Director, Institute for Mediterranean Sciences (IMS) και θα απονεμηθούν επιστημονικά βραβεία.
Η όλη Διημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.
Το κλείσιμο της Τελετής Έναρξης [9μ.μ. σύμφωνα με το πρόγραμμα], θα πραγματοποιήσει το ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ‘’VIBRATO’’ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ, ειδικά προσκεκλημένο για την εκδήλωση αυτή και το οποίο θα ερμηνεύσει το πιο κάτω πρόγραμμα:
‘’ΛΑΙΚΟ ΑΛΕΓΚΡΟ’’, ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΕΝΙΔΗΣ, ‘’ΚΑΜΗΛΙΕΡΙΚΟΣ’’, ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΕΝΙΔΗΣ, ‘’ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ’’, ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ‘’ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ’’, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΓΙΟΣ, Στίχοι: ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ, ‘’ΑΤΘΙΔΑ’’, ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ, Στίχοι: ΣΑΠΦΩ, Απόδοση: ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΚΙΣΗΣ, ‘’ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ’’, ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ, Στίχοι: ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ, ‘’ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΗ’’, ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ, Στίχοι: ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ, ‘’THE SONG OF JAPANESE AUTUMN’’, YASUO KUWAHARA.
Η διδασκαλία των έργων έχει πραγματοποιηθεί από τους καθηγητές του Ωδείου της ‘’ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ’’, Τέτη Ζέρβα και Σωτήρη Γκλαβά. Ερμηνεία έργων: Δέσποινα Κριμπά.
Τη μουσική διεύθυνση θα έχει ο συνθέτης και καθηγητής κιθάρας, Γιώργος Αθανασακόπουλος.


