Loading...
 Start Page

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΤΡΑΣ            

Μέλος της International Federation for Choral Music (I.F.C.M.) και της European Choral Association- Europa Cantant

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -  ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Click to enlarge
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -  ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Tuesday 03 Jun 2014

Εξαιρετικής σημασίας γεγονός, απετέλεσε η συναυλία της ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, στον κατάμεστο Καθολικό Ιερό Καθεδρικό Ναό της Κέρκυρας [Ντόμο], την παρελθούσα Παρασκευή και μετά από πρόσκληση του Ωδείου Κερκύρας και παρουσία του Καθολικού Αρχιεπισκόπου Κέρκυρας.

 

                  Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία του εορτασμού των 120 χρόνων προσφοράς στη μουσική παιδεία της Κέρκυρας, του Μουσικού αυτού Ιδρύματος, του δεύτερου παλαιότερου της Ελλάδος, αλλά και προς τιμή της αρχαιότερης λιτανείας της νήσου, που είναι της Αγίας Δωρεάς της Καθολικής Εκκλησίας.

 

                  Στη συναυλία, η οποία άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις λόγω του υψηλού της επιπέδου, εκτός της ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, έλαβε μέρος και το Σύνολο Πνευστών και Κρουστών Οργάνων του Ωδείου της Κέρκυρας, υπό τη μουσική διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντού της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ Μο Σταύρου Σολωμού. Σολίστ ήταν η σοπράνο, Ήρα Ζέρβα, ενώ πιάνο και εκκλησιαστικό όργανο έπαιξε η Λούση Χριστοδούλου.

 

             Ερμηνεύτηκαν τα έργα: AVE MARIA, του GIULIO

CACCINI, σε επεξεργασία: ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ, Solo soprano: Ήρα Ζέρβα , MISSA TORNACUM, του ANDRE WAIGNEIN [Τα μέρη: Kyrie, Gloria, Sanctus, Agnus Dei, Ite Missa est, με τη συμμετοχή του Συνόλου Πνευστών και Κρουστών οργάνων του Ωδείου Κέρκυρας, ΒΕΝΕDICTUS, του JOSEPH HAYDN, από τη λειτουργία: ‘’Missa brevis Sancti Joannis de Deo’’ in B [Kleine Orgelsolomesse], Solo soprano: Ήρα Ζέρβα, ALLELUIA, του RALF MANUEL, ΑΙΝΕΙΤΕ, του ΜΙΧΑΛΗ ΑΔΑΜΗ, ELI! ELI!, του DEAK-BARDOS GYORGI, DIE SCHΟΕPFUNG, του JOSEPH HAYDN, Arie des Gabriel: ‘’Nun beut die Flur das frische Grün’’, Solo soprano: Ήρα Ζέρβα, RIDE THE CHARIOT, NEGRO SPIRITUAL, σε επεξεργασία: WILLIAM HENRY SMITH, HALLELUJAH CHORUS, του GEORGE FRIEDRICH HAENDEL, FUNICULI- FUNICULA, του LUIGI DENZA, σε στίχους: PEPPINO TURCO και επεξεργασία: ALBERT HOSP και ΜΕ ΤΟ ΛΥΧΝΟ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΥ, του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, σε επεξεργασία: ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΚΑΛΑ. Το πρόγραμμα παρουσίασε η Αθανασία Παπασταύρου.

 

                      Κατά τη διάρκεια της συναυλίας τιμήθηκε ο Ακαδημαϊκός και διάσημος συνθέτης Θεόδωρος Αντωνίου, από τα Διοικητικά Συμβούλια τόσον του Ωδείου της Κέρκυρας [Πρόεδρος, Γεώργιος Χυτήρης] όσον και της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, ενώ ειδική αναμνηστική πλακέτα απονεμήθηκε στον Πατρινό Οργανισμό από τους οργανωτές, για τη συμβολή του, στον επετειακό εορτασμό του Ωδείου.

 

                      Εκτός του Καθολικού Αρχιεπισκόπου, Σεβ. Ιωάννου Σπιτέρη, παρέστησαν, η Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Αναστασία Σαλή- Παπασαλή, οι Μαέστροι, Μαρία Μελιγκοπούλου, Χριστίνα Καλλιαρίδου, Σωκράτης Άνθης, Κίμων Χυτήρης, ο τ. Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας, Δημήτρης Μάνδηλας, το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου Κέρκυρας, Αναστάσιος Καζιάνης, το διοικητικό στέλεχος της ΦΕΚ, Σπύρος Παδοβάς, καθηγητές του Ωδείου, επιφανείς μουσικοί των Φιλαρμονικών και χορωδιών της νήσου κ.α.

 

                      Παράλληλα με τη συναυλία, η ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, έλαβε μέρος, την Κυριακή το πρωί, στο μουσειακό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Φρουρίου της νήσου, στις εξετάσεις του Ωδείου Κερκύρας για το δίπλωμα Διεύθυνσης Χορωδίας, με εξεταζόμενους τους μουσικούς Σταμάτη Λέκκα και Χαράλαμπο Μακρή, οι οποίοι και μετά από την προβλεπόμενη διαδικασία, έλαβαν τα διπλώματα τους, με βαθμό ‘’Άριστα’’.

 

                     Στην επιτροπή των εξετάσεων, προήδρευσε ο συνθέτης, Θόδωρος Αντωνίου ενώ μετείχαν, ο διευθυντής της χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Αγαθάγγελος Γεωργακάτος, ο συνθέτης Νίκος Παπαδημητρίου, ο Διευθυντής του Ωδείου Αναστάσιος Καζιάνης και ο διδάσκων, Μαέστρος Κίμων Χυτήρης. 

Κορίνθου 280, Πάτρα, 26221  //  Τηλ.: 2610 279679, 2610 222248  //  Email: choir@polyphonikipatras.gr

SOCIAL MEDIA:       

Sitemap / Login

© Copyright 2013 - 2021 Polyphonic Choir of Patras