Loading...
 Start Page

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΤΡΑΣ            

Μέλος της International Federation for Choral Music (I.F.C.M.) και της European Choral Association- Europa Cantant

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
Κλίκ για μεγέθυνση
Τετάρτη 11 Μάρ 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνεχίζεται η αναστολή ΟΛΩΝ των δραστηριοτήτων του Οργανισμού της ‘’ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ’’
[Ωδείου και Τμημάτων],
σύμφωνα με την ανακοινωθείσα απόφαση λήψης εκτάκτων προληπτικών μέτρων, του Υπουργείου Υγείας για όλη την Επικράτεια.
Η νέα αναστολή των δραστηριοτήτων μας θα ισχύσει,
από Τετάρτη 11 έως και Τετάρτη 25 Μαρτίου
και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Πάτρα 21 Μαρτίου 2020

 

                                                                  Προς τα μέλη του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

                                                                  Προς μαθητές- σπουδαστές του ΩΔΕΙΟΥ

                                                                  ΕΝΤΑΥΘΑ

                                                                  ------------

 

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

 

               Όπως είναι ήδη γνωστό σε όλους, η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΤΡΑΣ, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, λειτουργώντας με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και ακολουθώντας πιστά τις κρατικές οδηγίες, συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις, στην προσπάθεια για το μετριασμό των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού COVID 19, σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής και οικονομικής μας ζωής.

 

               Εφαρμόζοντας πιστά τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και του Ε.Ο.Δ.Υ., θέσαμε ως πρωταρχικό στόχο την ασφάλεια ΟΛΩΝ των 800 και πλέον εμπλεκομένων με τις εργασίες του Οργανισμού (Διευθυντές τμημάτων, πιανίστες, έφοροι, μέλη τμημάτων ανήλικα και ενήλικα, εργαζόμενοι καθηγητές του Ωδείου, μαθητές- σπουδαστές του Ωδείου, Γραμματεία, γονείς- κηδεμόνες, λοιποί συναλλασσόμενοι), ευχόμενοι η περιπέτεια που ζούμε, να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν.

 

               Για το λόγο αυτό:

  • Ανεστάλησαν όλες οι προγραμματισμένες δραστηριότητες του Οργανισμού, ήδη από 5 Μαρτίου και οι οποίες αφορούσαν και αφορούν:

α) σε δοκιμές και συναυλίες εντός πόλεως και μετακινήσεις εκτός Πατρών [ήδη ακυρώθηκαν και μέχρι το Πάσχα, 18 συναυλίες],

β) στη λειτουργία του Ωδείου (μαθήματα, συναυλίες, μελέτη) και μέχρι της ημερομηνίας άρσης των περιοριστικών μέτρων, πάντα σύμφωνα με τις κρατικές οδηγίες, για τις οποίες θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση.

  • Πραγματοποιούμε μαθήματα ΜΟΝΟΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ, στις περιπτώσεις εκείνες, που υπάρχει πραγματική δυνατότητα, από καθηγητές και σπουδαστές μας, προς μερική κάλυψη του εκπαιδευτικού κενού που έχει προκύψει.
  • Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα διαμορφωθεί κατάλληλα με τη λήξη των περιοριστικών μέτρων, με στόχο να αναπληρωθούν εξ ολοκλήρου τα μαθήματα που δεν πραγματοποιήθηκαν και σύμφωνα με τις οδηγίες, που θα ληφθούν από το Υπουργείο Πολιτισμού (σε συνδυασμό με τις λοιπές κρατικές οδηγίες), ασφαλώς και από τη Διεύθυνση του Ωδείου μας και πάντα με την έγκαιρη ενημέρωση των μαθητών σπουδαστών και των οικογενειών τους.
  • Φροντίζουμε τις όποιες λεπτομέρειες απαιτούνται, προκειμένου να τακτοποιηθούν λογιστικά- οικονομικά, οι ασφαλισμένοι εργαζόμενοι καθηγητές του Ωδείου μας, μέσω του λογιστή του Οργανισμού μας.
  • Τα γραφεία του Οργανισμού λειτουργούν, μόνον για επείγουσες περιπτώσεις, με στόχο τη διεκπεραίωση της αλληλογραφίας, των οικονομικών και γραμματειακών υποθέσεων, αλλά και των επειγουσών περιπτώσεων, που αφορούν στο Ωδείο και τα τμήματα του Οργανισμού. Γι’ αυτό παρακαλούνται, ΓΟΝΕΙΣ και ΜΕΛΗ, να χρησιμοποιούν τα εναλλακτικά μέσα επικοινωνίας (τηλέφωνα, e-mail, skype, messenger), προκειμένου να τακτοποιούν υποθέσεις τους (ερωτήσεις επί διαφόρων θεμάτων), ενώ οι πληρωμές διδάκτρων κ.λπ., ει δυνατόν να γίνονται μέσω e-banking.
  • Εφοδιάστηκαν όλοι οι χώροι του Οργανισμού με αντισηπτικά υγρά και γάντια μιας χρήσεως, για τους όλους τους προσερχόμενους, οι οποίοι οφείλουν να τηρούν τους κανονισμούς επικοινωνίας [συνομιλίες σε απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων, όχι χειραψίες, όχι προσέλευση ατόμων που ασθενούν]. Αναρτήθηκαν σε εμφανή σημεία των εγκαταστάσεων μας, οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για την πρόληψη φαινομένων, που αφορούν στην επιδημία του κορονοϊού, αλλά και στη γενικότερη καθαριότητα.
  • Προβλέπεται γενική απολύμανση όλων των χώρων του Οργανισμού, σύμφωνα με τα προκαθορισμένα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφαλώς πριν από την επανέναρξη των εργασιών, όποτε αυτές θα προσδιοριστούν.

 

             Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

             Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού μας και ο υπογράφων, συστήνουμε την αποφυγή συναθροίσεων σε κλειστούς χώρους, την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων, ακολουθώντας πιστά την εφαρμογή: ‘’Μένουμε σπίτι’’.

             Η Υγεία, το πολυτιμότερο αγαθό, που ο άνθρωπος μπορεί να έχει, πρέπει να περιφρουρηθεί από ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ανεξαιρέτως.

             Είναι καθήκον και ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ του κάθε συμπολίτη μας, έναντι του εαυτού του, της οικογένειας του και των παιδιών του, των ευπαθών ομάδων και της κοινωνίας μας γενικότερα.

             Λέμε ΝΑΙ στην πειθαρχία. Λέμε ΟΧΙ στην απειθαρχία.

              Λέμε ΝΑΙ στην ευθύνη. Λέμε ΟΧΙ στην ανευθυνότητα.

              Λέμε ΝΑΙ στη λογική. Λέμε ΟΧΙ στην ανοησία.

              Λέμε ΝΑΙ στη σκέψη. Λέμε ΟΧΙ στην απερισκεψία.

              Λέμε ΝΑΙ στο ΕΜΕΙΣ. Λέμε ΟΧΙ στο ΕΓΩ.

             Αν θέλουμε να χαρούμε τις ομορφιές της ζωής, αν θέλουμε να έχουμε κοντά μας τους αγαπημένους μας ανθρώπους, αν θέλουμε να απολαμβάνουμε το θείο δώρο της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, αν θέλουμε να επιστρέψουμε στην ομαλή καθημερινότητα, στις δουλειές και στα ενδιαφέροντα μας, τότε ας σκεφτούμε πως η ΥΓΕΙΑ, αυτή τη στιγμή ίσως περισσότερο, αλλά και πάντοτε, είναι πέρα και πάνω από όλα.

             Ας μεταφέρουμε αυτό το ΜΗΝΥΜΑ στους δικούς μας ανθρώπους, φίλους και γνωστούς. Ας γίνουμε κοινωνοί της αδήριτης ανάγκης, να προστατεύσουμε δηλ. ο καθένας με τον τρόπο του, τον περίγυρο του και την ευρύτερη κοινωνία από την περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού. Να συμβάλλουμε και εμείς με τη συμπεριφορά μας, στη γενικότερη προσπάθεια της Πολιτείας, προκειμένου να ξαναδούμε το χαμόγελο στα χείλη, μικρών και μεγάλων.

             Είναι καθήκον μας. Είναι η ΑΤΟΜΙΚΗ μας ΕΥΘΥΝΗ.

             Η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ, στέκεται μαζί σας, πάντα στο πλευρό σας.

 

             Θερμές ευχές, συν Θεώ Υγεία και ότι επιθυμητό με τους δικούς σας και με την ελπίδα να συναντηθούμε πάλι γρήγορα, στα ανθοστόλιστα μονοπάτια της Μουσικής που όλοι υπηρετούμε.

 

             Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη σας,

 

Μο ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ- ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ

Κορίνθου 280, Πάτρα, 26221  //  Τηλ.: 2610 279679, 2610 222248  //  Email: choir@polyphonikipatras.gr

SOCIAL MEDIA:       

Sitemap / Login

© Copyright 2013 - 2023 Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας